Toermalien | Zorgbedrijf ouderenzorg Genk

WOONZORGCENTRUM

Het woonzorgcentrum Toermalien is gelegen in een groene omgeving, dicht bij het centrum van Genk, op Portavida, Welzijnscampus 15. Het telt 264 woongelegenheden. Ze bevat 6 woongroepen die allen verwijzen naar een steen: Amethist, Saffier, Aquamarijn, Robijn, Zonnesteen en Amber. In iedere woongroep kunnen 15 bewoners wonen. De woongroep Amber 6 heeft een bijzondere erkenning voor 10 MS (multiple sclerose)- en 5 comapatiënten.

In elke woongroep wordt een multidisciplinair team gecoördineerd door het diensthoofd. Dit team bestaat uit verpleegkundigen, zorgkundigen, kinesist(en),  ergotherapeut(en), logopedist en medewerkers van kamerzorg die hulp bieden bij de maaltijden en instaan voor het onderhoud. Het volledige team staat garant voor professionele zorg en begeleiding, dit in samenspraak met uw persoonlijke huisarts. We kunnen ook beroep doen op heel wat vrijwilligers die hulp bieden bij de dagdagelijkse gang van zaken. De ergotherapeuten organiseren wekelijks activiteiten op de woongroep. Er zijn ook regelmatig activiteiten die voor de hele instelling georganiseerd worden. Iedereen is welkom op deze activiteiten.

In iedere woongroep is er één gemeenschappelijke leefruimte dat bestaat uit een keuken en zithoek waar de bewoners samen komen om de maaltijden te nuttigen, activiteiten te doen of gewoon om tot rust te komen. Daarnaast is er ook een groot terras voorhanden met  tuinstoeltjes om gezellig in de zon te zitten of te genieten van de omgeving. Elke woongroep beschikt ook over een badkamer met aangepast bad en/of douche.

Elke bewonerskamer voldoet aan de wettelijke bepalingen en is voorzien van een afzonderlijke sanitaire cel met wastafel, douche en toilet, basismeubilair bestaande uit een aangepast bed, tafel en 2 stoelen, zetel, TV en koelkast. De kamer kan naar eigen smaak verder ingericht worden. Zoek zeker plaats voor je dierbare herinneringen. Zorg er wel voor dat je de nodige bewegingsruimte behoudt. Elke kamer is voorzien van een oproepsysteem aan het bed. Ook in de badkamer en aan de ingang van de kamer is er een oproepsysteem voorzien zodat u hulp kan inroepen indien nodig.  Sommige bewonerskamers hebben een privéterras. 

Familie en vrienden zijn altijd welkom. De bezoekuren zijn volledig vrij. Familie en kennissen mogen altijd helpen bij de verzorging en/of de maaltijdbegeleiding.  De maaltijden worden aangeboden op vaste tijdstippen: om 08.00 uur het ontbijt, om 12.00 uur het middagmaal en om 17.30 uur het avondmaal. In de namiddag rond 14.30 uur is er een vieruurtje.

Dagprijzen in euro/pp

éénpersoonskamer  67,86 euro

echtparenkamer  59,31 euro (volgens beschikbaarheid)

KORTVERBLIJF

Het centrum voor kortverblijf Toermalien is volledig geïntegreerd in het woonzorgcentrum Toermalien. U krijgt alle verzorging en dienstverlening van het woonzorgcentrum.

Dagprijzen in euro/pp

éénpersoonskamer  67,86 euro

DAGVERZORGINGSCENTRUM

Het dagverzorgingscentrum 't Kosenhuisje werkt volledig zelfstandig. Het heeft een aparte ingang aan de achterzijde van Toermalien. 't Kosenhuisje biedt dagelijks aan 15 zorgbehoevenden en/of personen met dementie de mogelijkheid om tussen 8.30 uur en 17.00 uur in een aangename omgeving de dag door te brengen. 't Kosenhuisje is gesloten tijdens het weekend en op feestdagen. De medewerkers van ‘t Kosenhuisje vormen een team van zorgkundigen, verpleegkundigen en ergotherapeuten. Er zijn ook vrijwilligers die de dagelijkse werking van het team versterken. Als gebruiker heb je de mogelijkheid om 1 of meerdere malen per week te komen. Iedere middag wordt er een warme maaltijd voorzien. Tijdens de dag worden heel wat activiteiten gedaan zoals bakken, knutselen, muziekactiviteiten, wandelingen, film,….

Dagprijzen in euro/pp:    31,20 euro