Het waren bijzondere tijden, afgelopen weken. Ook voor onze bewoners met dementie. Misschien heb je een familielid met dementie en heb je wat extra drempels ervaren? Dat kan gaan van emotie tot angst, of vragen waar je moeilijk een antwoord op vindt, of contact wat iets stroever verloopt.

 

Het MeMoment, ook nu jouw hulplijn!

Onze referentiepersonen voor dementie, Thalia en Tessa, van Het MeMoment helpen je graag. Het MeMoment was voorheen een open inloophuis voor dementie. Met maandelijks open inloopmomenten en ondersteuning op afspraak. Deze zijn toegankelijk voor oa familie die vragen heeft of ondersteuning wil bij hun bewoner of persoon met dementie.

Omdat de open momenten en de fysieke afspraken nu niet kunnen, organiseren Tessa en Thalia skypemomenten met die families of vrienden die het nodig hebben. Zo zetten ze de dienstverlening nu online verder.

Er zijn tweewekelijkse skypemomenten mogelijk. Deze gaan door op woensdag-of vrijdagnamiddag.
 

Tips en hulp op maat

We helpen je graag met al je vragen en kunnen je tips geven om uit te leggen waarom je bv een mondmasker draagt, waarom aanraking gevaarlijk kan zijn, …. Daarnaast lenen we ook nog steeds dementiegerelateerde dvd’s en boeken uit. Maar je mag ook gewoon je hart luchten in deze tijden.

 

Een gesprek inplannen?

Wil je een afspraak vastleggen voor een gesprek? Dat kan per mail of telefoon.

 

Tot snel!

Tessa Vranken en Thalia Jacobs