Welkom thuis | Zorgbedrijf ouderenzorg Genk

Verhuizen doe je niet zomaar

Maar bij ons kom je weer THUIS. Jij staat centraal.
Wanneer je naar hier verhuist, richt je je kamer in tot je gezellige thuis, met jouw persoonlijke spullen. Je maakt kennis met een vertrouwd zorgteam dat je dagelijks bijstaat op jouw ritme. Je kiest voor die activiteiten, die jou boeien.

Het gezelschap van andere bewoners en een lekker tasje koffie, krijg je erbij. Of je kiest net voor vertoeven op je eigen kamer, die je net als thuis naar jouw smaak en goesting inricht. Wij zetten alvast een automatisch hoog-laagbed en ergonomische zetel klaar, zodat jij geniet van het grootst mogelijke comfort. Welkom!

ZOG is ontstaan uit de fusie van woonzorgcentra Toermalien en Mandana.

TOERMALIEN

De naam Toermalien is afgeleid van Toermalijn, een edelsteen met veel variëteiten en zeer verschillende kleuren waaraan helende eigenschappen worden toegeschreven. Toermalijn versterkt de innerlijke energie, verdrijft angst en verdriet, geeft vriendschap en levensvreugde, houdt de ziel jeugdig. De woogroepen zijn genoemd naar kleuren die je terugvindt in de Toermalijn. Toermalien biedt aan 264 valide en zorgbehoevende bewoners plaats. Daarnaast zijn er 6 plaatsen kortverblijf verdeeld over de woongroepen en 15 plaatsen per dag in het dagverzorgingscentrum 't Kosenhuisje. Er is een bijzondere erkenning voor 10 bewoners met MS en 5 bewoners met coma.

MANDANA

Mandana vzw is een open huis waar je, in relatie met je vertrouwde mantelzorgers, comfortabel en aangenaam mag wonen en beroep kan doen op passende zorg. De naam Mandana is een Perzische meisjesnaam en betekent “ nooit eindigende”. Onze zorg is immers nooit eindigend. Woonzorgcentrum Mandana richt zich specifiek op senioren met psychiatrische problemen en personen met dementie. Mandana bestaat uit 6 huisjes met telkens 2 leefgroepen van 8 bewoners. Er is een bijzondere erkenning voor 8 bewoners met jongdementie.