Aanbod | Zorgbedrijf ouderenzorg Genk

Het Zorgbedrijf Ouderenzorg Genk, kortweg ZOG,  is ontstaan uit de fusie tussen Toermalien en Mandana. ZOG is gevestigd op twee locaties in Genk namelijk op Portavida, Welzijnscampus 15 (Toermalien) en Campus André Dumont, Stalenstraat 2 (Mandana).
 

Welke verblijfsformules bieden wij aan?
 

Je kan kiezen uit drie opties:

  1. een woonzorgcentrum indien u definitief wenst te verhuizen naar een woonzorgcentrum als zelfstandig wonen niet meer gaat.
  2. een kortverblijf indien u nog thuis woont maar tijdelijk wenst opgenomen te worden in een woonzorgcentrum: u heeft geen intensieve medische behandeling of toezicht nodig, maar wel behoefte aan (re-) activering, verpleging, verzorging, toezicht en/of begeleiding in de activiteiten van het dagelijkse leven. De verblijfsduur in het centrum voor kortverblijf kan, afhankelijk van de situatie en volgens de vigerende wetgeving en afspraken worden vastgelegd. Per jaar zijn maximum 90 kalenderdagen per bewoner en per instelling toegelaten. Eventueel kan dit worden verspreid over verschillende voorzieningen. Een kortverblijf is een tijdelijke hulp voor uzelf en uw omgeving bijvoorbeeld na een operatie, tijdens een vakantieperiode van uw mantelzorgers of om uit te proberen of wonen in een woonzorgcentrum voor u een oplossing is.
  3. een dagverzorgingscentrum indien u nog thuis woont maar overdag naar een woonzorgcentrum wenst te komen. Hier krijgt u overdag alle hulp en verzorging. 's Avonds gaat u naar huis.

Samen zoeken we naar een oplossing die bij u het beste past!
 

Wat kost het?
 

U betaalt een dagprijs die verschilt naargelang de gekozen formule en centrum.  

In de dagprijs voor het woonzorgcentrum en kortverblijf zijn volgende voorzieningen inbegrepen: Verpleging en verzorging, maaltijden en drank, bedlinnen, wassen van instellingslinnen, onderhoud- en schoonmaakkosten van de kamer, animatie, ergotherapie, kinesitherapie voor de RVT-bewoners, algemene kosten, brandverzekering, elektriciteitsverzekering, telefoon-aansluiting, TV-aansluiting, incontinentiemateriaal, zeep, shampoo, tandpasta.

Bijkomende kosten kunnen zijn dokter, medicatie, pedicure, kapper, was van persoonlijk linnen, telefoonkosten, digitale zender, mutualiteitsbijdrage, vervoerskosten, hospitalisatiekosten.