Thema-avonden | Zorgbedrijf ouderenzorg Genk

Dirk Draulans, Luc Devos en Bram Nolf

DARWIN GOES CLASSIC

Waar en wanneer:
Vrijdag 17 november 2023
19.30 u 
Locatie: Grand Kaffee Toermalien

Welzijnscampus 15 in Genk. (Parkeren kan in de ondergrondse betaalparking of in de omgeving van Toermalien)

Inhoud:
Wist u dat een sprinkhaan in feite een violist is? Dat een hommel in principe te zwaar is om te kunnen vliegen? Dat een specht geen last heeft van koppijn als hij ononderbroken hard op een boom hamert? Nogal wat klassieke componisten waren zo sterk door insecten en andere dieren gefascineerd dat ze hen als inspiratie voor hun werk gebruikten. Voorbeelden zijn het prachtige pianostuk Sommerfugl (Vlinder) van Edvard Grieg en het fascinerende Le Api (De Bijen) van Antonino Pasculli: een van de moeilijkste stukken voor hobo ooit geschreven (nogal wat hoboïsten zijn rijp voor de zuurstoffles als ze het einde van de partituur halen). Hoboïst Bram Nolf van het Nationaal Orkest van België heeft het stuk al een aantal keren overleefd.  Voor klassiek pianist Luc De Vos (even grappig en gedreven als de overleden zanger met dezelfde naam) is Griegs Sommerfugl telkens weer een plezier om te spelen. Samen met Dirk Draulans selecteerden beide muzikanten een tiental korte klassieke composities die door dieren geïnspireerd zijn. Bioloog Draulans verzorgt de bindteksten en geeft in de hem gekende stijl verrassende weetjes mee over het wonderlijk gedrag van de dieren. En als u het één uur lange programma uitzit tot op het einde, wordt u uitgeleide gedaan door een klassieke hit: De Vlucht van de Hommel. ‘Darwin Goes Classic’ is een verrassende mix van muziek en evolutiebiologie.

Toegangsprijs: € 20 (inclusief 2 drankbonnen) 
Inschrijven via volgende link: https://forms.gle/Mqe6VxBKaa284fHY9

Indien u liever niet via Google Forms wil inschrijven kan u ook contact opnemen via evenementen@zoggenk.be of telefonisch via 0476 90 08 43
* bewoners van ZOG mogen gratis deelnemen aan deze voorstelling.

Martin Heylen

VERTELLING

Waar en wanneer:
Donderdag 15 februari 2024
19.30 u 
Locatie: Grand Kaffee Toermalien

Welzijnscampus 15 in Genk. (Parkeren kan in de ondergrondse betaalparking of in de omgeving van Toermalien)

Inhoud:
Honderd jaar geleden vertrokken de grootouders van Martin Heylen met een migrantenboot van de Red Star Line naar de VS, hun American Dream achterna. Henri, de vader van Martin, werd als een Amerikaan opgevoed op een ranch in Michigan. 
Na tien jaar eindigde het avontuur en keerde het gezin terug. Martin in Oosteeklo, maar zijn vader bleef doordrongen van Amerika. Zijn anekdotes over de avonturen en het natuurleven in Michigan maakten van Martin de avonturier die de wereld rondreisde.
Wat hij niet wist, is dat de broers en zus van zijn oma indertijd mee verhuisden en wél in Amerika bleven. 
Nadat hij onlangs een passagierslijst van de Red Star Line in handen kreeg, kwam Martin een familietak met tientallen Amerikaanse bloedverwanten op het spoor. In een roadtrip door de VS ontmoet Martin - die zijn hele leven maar één broer, een paar neven en nichten gekend heeft - voor het eerst zijn grote Amerikaanse familie.

Toegangsprijs: € 15 (inclusief 2 drankbonnen) 
Inschrijven via volgende link: https://forms.gle/2GwLWBQGxVm25uGD8

Indien u liever niet via Google Forms wil inschrijven kan u ook contact opnemen via evenementen@zoggenk.be of telefonisch via 0476 90 08 43
* bewoners van ZOG mogen gratis deelnemen aan dit concert