Veelgestelde vragen

Bewoonster mandana

ZOG

Verhuizen doe je niet zomaar. Wij bieden je graag een nieuwe thuis.
Samen gaan we op zoek naar wat jou boeit, wat je wensen en verlangens zijn. Lees hier alles over in onze visie.
Jazeker! Wij verwelkomen je graag. Neem daarvoor contact met ons op via personeel@zoggenk.be. Meer info vind je hier.

De bewoners genieten graag van jouw aanwezigheid. Groot(s) en klein. Hoeveel tijd je ook hebt, er is altijd een moment waarop we jouw hulp kunnen gebruiken. Meer info vind je hier.

Fijn dat je interesse hebt om onze toekomstige collega te worden! Stuur je CV en motivatiebrief naar onze personeelsdienst: personeel@zoggenk.be of bekijk onze vacatures hier

Zorg

We streven naar persoonsgerichte zorg binnen onze mogelijkheden. In Mandana is er één zorgkundige per 8 bewoners. In Toermalien zijn er in de voormiddag 2 zorgkundigen per 15 bewoners, in de namiddag 1 (of soms 2) zorgkundigen. Onze zorgkundigen zijn sterk betrokken bij de directe zorgverlening.

We betrekken de bewoners graag bij dagelijkse activiteiten, zoals pannenkoeken bakken of het bekijken van een film. Daarnaast bieden we ook een activiteitenprogramma aan waar bewoners vrijblijvend aan kunnen deelnemen. Zo organiseren we regelmatig uitstapjes, gezelschapsspellen zoals kienen of een leuke quiz, en maken we fietstochten. In de tuin van zowel Toermalien als Mandana kunnen bewoners genieten van natuur en rust. Bewegen kunnen bewoners in de beweegruimte 'Toermafit' van Toermalien of de kinéruimte van Mandana. Verder worden er activiteiten georganiseerd op basis van de interesse van de bewoner, altijd vrijblijvend en op maat.

We streven ernaar dat bewoners zich helemaal thuis voelen in ons woonzorgcentrum. Als je graag je eigen meubels wilt meebrengen, is dat absoluut geen probleem.
In Mandana kan je een AED toestel terugvinden aan de achterzijde van de infokiosk in de binnentuin. Ook aan het gebouw van ZOL AD hangt een AED toestel ter beschikking. Let op! wanneer je de deur opent zal een alarmsignaal afgaan.
In Toermalien hangt er een AED toestel tussen de 2 schuifdeuren in de inkomhal.
In een residentiële setting wordt het opvolgen en toedienen van medicatie volledig opgevolgd door het woonzorgcentrum. Voor een periode kortverblijf wordt gevraagd aan de familie om medicatie mee te brengen van thuis. De opvolging hiervan zal door de medewerkers van het woonzorgcentrum gebeuren.
Ja, verhuizen doe je maar één keer. Je kan hier blijven wonen, ook als de zorgzwaarte toeneemt. Wij hebben alle hulpmiddelen (actieve tillift, passieve tillift...) ter beschikking en expertise voor lichamelijke zorg.

Inschrijven

Om iemand in te schrijven dient u het volledige inschrijvingsdossier ingevuld te bezorgen aan ons team Wonen en Leven. Klik hier voor alle verdere info.
Voor kortverblijf in Toermalien kan u contact opnemen met WZC Toermalien via 089/57 35 00 of ons contactformulier. Binnen WZC Mandana is er momenteel geen mogelijkheid voor kortverblijf.
Helaas kunnen we jouw exacte positie op de wachtlijst niet specifiek aangeven. De fysieke zorgbehoefte wordt beoordeeld aan de hand van een KATZ-schaal, die mede bepaalt op welke wachtlijst je komt te staan. Als je hier meer vragen over hebt, neem dan gerust contact op met ons team wonen en leven. 
Team Wonen en Leven Toermalien: 

Tel. 089 57 35 00
E-mail: administratie@zoggenk.be
Team Wonen en Leven Mandana:
Tel: 089 21 19 86 a
Email: administratie.mandana@zoggenk.be

Bezoek

Wij hebben geen vaste bezoekuren. Net zoals thuis kan je hier steeds bezoek ontvangen wanneer jij dat wenst. 

Kostprijzen

Medicatie, kapper, pedicure, huisarts, was van persoonlijk linnen, telefoon op de kamer zijn niet inbegrepen in de ligdagprijs.

Ja dit is inbegrepen. 

We versturen de verblijfsfacturen altijd op de tiende van de volgende maand. Bijvoorbeeld, de factuur voor de verblijfsperiode januari wordt verzonden op 10 februari.