Mandana

Mandana

Ontdek Mandana

Mandana is een open huis waar je, in relatie met je vertrouwde mantelzorgers, comfortabel en aangenaam mag wonen en beroep kan doen op passende zorg. De naam Mandana is een Perzische meisjesnaam en betekent “nooit eindigende”. Onze zorg is immers nooit eindigend. Woonzorgcentrum Mandana richt zich specifiek op senioren met psychiatrische problemen en personen met dementie. Mandana bestaat uit 6 huisjes met telkens 2 leefgroepen van 8 bewoners. Er is een bijzondere erkenning voor 8 bewoners met jongdementie.

Gezellig thuiskomen

Woon je graag midden in een gezellige woonwijk, omgeven door het groen? In een echt woonhuis, waar je kamer uitgeeft op een gezellige living? Dan voel je je thuis in woonzorgcentrum Mandana. Met 8 bewoners vorm je een woongroep, die iedere dag ondersteund wordt door een klein en vertrouwd zorgteam.

Specifieke zorgbehoefte

Mandana is ook de plek bij uitstek wanneer je een specifieke zorgbehoefte hebt rond dementie, psychiatrie of korsakov problematiek. Uniek in de regio, is ook onze woongroep jongdementie.
Je kan rekenen op gepaste begeleiding en zorg én activiteiten op maat.

Het woonzorgcentrum telt 96 woongelegenheden. De campus omvat 6 woonhuizen. Ieder huis bestaat uit twee leefgroepen die verdeeld zijn over een boven- en benedenverdieping met elk 8 bewoners.

Elke leefgroep heeft een eigen keuken en living waar gebruik wordt gemaakt van meubels van vroeger om het thuisgevoel te vergroten. We leven samen als in een groot gezin waar er aandacht is voor ieders ritme en eigenheid. Iedere leefgroep is bereikbaar via een eigen voordeur. De eigen ruime kamers komen steeds uit in een leefruimte. Elke bewonerskamer is voorzien van een afzonderlijke sanitaire cel met wastafel, inloopdouche en toilet, basismeubilair bestaande uit een aangepast bed, tafel, stoel en zetel. De kamer kan naar eigen smaak verder ingericht worden. Een flatscreen en koelkast mag je zelf meebrengen en/of je mag gebruik maken van een gezamenlijke tv en koelkast in de leegroep. Elke kamer is voorzien van een oproepsysteem aan het bed. Ook in de badkamer en aan de ingang van de kamer is er een oproepsysteem voorzien zodat u hulp kan inroepen indien nodig. Iedere bewoner beschikt over de mogelijkheid om net als thuis een private telefoon of/en digitale zender aan te sluiten en de post wordt u dagelijks zo snel mogelijk bezorgd.

De bezoekuren zijn volledig vrij

Familie en vrienden zijn altijd welkom. De bezoekuren zijn volledig vrij. Familie en kennissen mogen altijd helpen bij de verzorging en/of de maaltijdbegeleiding. Het ontbijt wordt geserveerd vanaf 7u, het middageten vanaf 11u30 en het avondeten vanaf 17u. Bewoners kunnen heel de dag door koffie, thee en water verkrijgen. Voor bezoek staat er ook steeds een lekkere tas koffie klaar!

Dagprijzen in euro/pp

Eénpersoonskamer 77,87 euro

Echtparenkamer 69,83 euro (volgens beschikbaarheid)


Uitgesproken troeven

Groene omgeving en culturen

In de vlakbij gelegen Stalenstraat vind je een wereld van culturen. Je kan er winkelen en lunchen in een van de gezellige etablissementen. Maar je kan ook genieten van een ontspannende wandeling in de mooie omgeving van de mijnsite.
ZOG Genk bos

Kleine leefgroepen

Met 8 bewoners vorm je een hechte woongroep, die iedere dag ondersteund wordt door een klein en vertrouwd zorgteam. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan het creëren van een huiselijke sfeer, met meubels van vroeger en de mogelijkheid om de kamer naar eigen smaak in te richten. 
20240313 Yappa ZOG Genk WEB 147

Specifieke zorgbehoefte

Mandana is de ideale plek voor mensen met specifieke zorgbehoeften, zoals dementie, psychiatrie of korsakov problematiek. Met een unieke focus op jongdementie.
DSCF0157
We streven naar persoonsgerichte zorg binnen onze mogelijkheden. In Mandana is er één zorgkundige per 8 bewoners. In Toermalien zijn er in de voormiddag 2 zorgkundigen per 15 bewoners, in de namiddag 1 (of soms 2) zorgkundigen. Onze zorgkundigen zijn sterk betrokken bij de directe zorgverlening.

Wij hebben geen vaste bezoekuren. Net zoals thuis kan je hier steeds bezoek ontvangen wanneer jij dat wenst. 

Om iemand in te schrijven dient u het volledige inschrijvingsdossier ingevuld te bezorgen aan ons team Wonen en Leven. Klik hier voor alle verdere info.

Neem contact op met Mandana

U heeft een vraag?
Wij helpen u graag vrijblijvend verder.

Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

administratie.mandana@zoggenk.be
089 21 19 86
Stalenstraat 2
3600 Genk
Uw gegevens worden bewaard. Check onze privacy policy.