Toermalien Ingang

Toermalien

Ontdek Toermalien

De naam Toermalien is afgeleid van Toermalijn, een edelsteen met veel variëteiten en zeer verschillende kleuren waaraan helende eigenschappen worden toegeschreven. Toermalijn versterkt de innerlijke energie, verdrijft angst en verdriet, geeft vriendschap en levensvreugde, houdt de ziel jeugdig. Toermalien biedt aan 264 valide en zorgbehoevende bewoners plaats. Daarnaast zijn er 6 plaatsen kortverblijf verdeeld over de woongroepen en 15 plaatsen per dag in het dagverzorgingscentrum 't Kosenhuisje. Er is een bijzondere erkenning voor 10 bewoners met MS en 5 bewoners met een coma.

Gezellig thuiskomen

Woonzorgcentrum Toermalien is gelegen in een groene omgeving, dicht bij het centrum van Genk, op Portavida, Welzijnscampus 15. Het telt 264 woongelegenheden. De woongroepen zijn genoemd naar kleuren die je terugvindt in de Toermalijn. Ze bevat 6 woongroepen die allen verwijzen naar een steen: Amethist, Saffier, Aquamarijn, Robijn, Zonnesteen en Amber. In iedere woongroep kunnen 15 bewoners wonen. De woongroep Amber 6 heeft een bijzondere erkenning voor 10 MS (multiple sclerose)- en 5 comapatiënten.

In elke woongroep wordt een multidisciplinair team gecoördineerd door het diensthoofd. Dit team bestaat uit verpleegkundigen, zorgkundigen, kinesist(en), ergotherapeut(en), logopedist en medewerkers van kamerzorg die hulp bieden bij de maaltijden en instaan voor het onderhoud. Het volledige team staat garant voor professionele zorg en begeleiding, dit in samenspraak met uw persoonlijke huisarts. We kunnen ook beroep doen op heel wat vrijwilligers die hulp bieden bij de dagdagelijkse gang van zaken. De ergotherapeuten organiseren wekelijks activiteiten op de woongroep. Er zijn ook regelmatig activiteiten die voor het hele woonzorgcentrum georganiseerd worden. Iedereen is welkom op deze activiteiten.

Eén gemeenschappelijke leefruimte

In iedere woongroep is er één gemeenschappelijke leefruimte die bestaat uit een keuken en zithoek waar de bewoners samen komen om de maaltijden te nuttigen, activiteiten te doen of gewoon om tot rust te komen. Daarnaast is er ook een groot terras voorhanden met tuinstoeltjes om gezellig in de zon te zitten of te genieten van de omgeving. Elke woongroep beschikt ook over een badkamer met aangepast bad en/of douche.

Elke bewonerskamer voldoet aan de wettelijke bepalingen en is voorzien van een afzonderlijke sanitaire cel met wastafel, douche en toilet, basismeubilair bestaande uit een aangepast bed, tafel en 2 stoelen, zetel, TV en koelkast. De kamer kan naar eigen smaak verder ingericht worden. Er is voldoende plaats voor dierbare herinneringen, mits er voldoende bewegingsruimte behouden blijft. Elke kamer is voorzien van een oproepsysteem aan het bed. Ook in de badkamer en aan de ingang van de kamer is er een oproepsysteem voorzien zodat de bewoner hulp kan inroepen indien nodig. Sommige bewonerskamers hebben een privéterras.

De bezoekuren zijn volledig vrij

Familie en vrienden zijn altijd welkom. De bezoekuren zijn volledig vrij. Familie en kennissen mogen altijd helpen bij de verzorging en/of de maaltijdbegeleiding. De maaltijden worden aangeboden op vaste tijdstippen: om 08.00 uur het ontbijt, om 12.00 uur het middagmaal en om 17.30 uur het avondmaal. In de namiddag rond 14.30 uur is er een vieruurtje.

Dagprijzen in euro/pp

Eénpersoonskamer 70,29 euro

Echtparenkamer 61,63 euro (volgens beschikbaarheid)

Uitgesproken troeven

Groene omgeving

Als de groenste centrumstad van Vlaanderen, bevind je je in het ZOG te midden van een prachtig groen landschap. Het is ideaal om een wandeling te maken en te genieten van de gezonde buitenlucht.
Pad

Vlakbij het centrum

Een van de grote voordelen van WZC Toermalien is de nabijheid tot het bruisende stadscentrum, waar een overvloed aan winkels, restaurants en recreatieve voorzieningen te vinden is. Bewoners genieten van het gemak om gemakkelijk toegang te hebben tot alle voorzieningen en activiteiten die de stad te bieden heeft, wat bijdraagt aan een levendige en actieve levensstijl.
DSCF0157

Grand kafee

Rustig iets eten of drinken op campus Portavida? Dat kan in het Grand Kaffee, gelegen aan woonzorgcentrum Toermalien. Iedereen is er van harte welkom voor een lichte lunch, een koffie, iets fris... Bij mooi weer is het terras een heerlijke plek om te vertoeven.

Grand kaffee Toermalien
Toermalien Snap Content

Veelgestelde vragen

Naar alle vragen
Om iemand in te schrijven dient u het volledige inschrijvingsdossier ingevuld te bezorgen aan ons team Wonen en Leven. Klik hier voor alle verdere info.
We streven ernaar dat bewoners zich helemaal thuis voelen in ons woonzorgcentrum. Als je graag je eigen meubels wilt meebrengen, is dat absoluut geen probleem.

Wij hebben geen vaste bezoekuren. Net zoals thuis kan je hier steeds bezoek ontvangen wanneer jij dat wenst. 

Ja, verhuizen doe je maar één keer. Je kan hier blijven wonen, ook als de zorgzwaarte toeneemt. Wij hebben alle hulpmiddelen (actieve tillift, passieve tillift...) ter beschikking en expertise voor lichamelijke zorg.
Helaas kunnen we jouw exacte positie op de wachtlijst niet specifiek aangeven. De fysieke zorgbehoefte wordt beoordeeld aan de hand van een KATZ-schaal, die mede bepaalt op welke wachtlijst je komt te staan. Als je hier meer vragen over hebt, neem dan gerust contact op met ons team wonen en leven. 
Team Wonen en Leven Toermalien: 

Tel. 089 57 35 00
E-mail: administratie@zoggenk.be
Team Wonen en Leven Mandana:
Tel: 089 21 19 86 a
Email: administratie.mandana@zoggenk.be

Neem contact op met Toermalien

U heeft een vraag?

Wij helpen u graag vrijblijvend verder.

Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

administratie@zoggenk.be
089 57 35 00
Welzijnscampus 15 (Portavida)
3600 Genk

Uw gegevens worden bewaard. Check onze privacy policy.